Legendara „Casa Mare”, de Ion Druţă, revine pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Vezi repertoriul săptămânii viitoare
Sursa foto:TNME Vizualizari:

Legendara „Casa Mare”, de Ion Druţă, revine pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Vezi repertoriul săptămânii viitoare

Legenara piesă „Casa Mare”, de Ion Druţă, revine pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” pentru a treia oară. De altfel, actorii TNME vă aşteaptă săptămâna viitoare la alte trei spectacole. Iată repertoriul teatrului pentru săptămâna viitoare:

8 mai (marţi), ora 18.30  Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…” - un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică - o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă şi demnitate pe care ne-o serveşte Măria Tănăse - „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru.”
 
10 mai (vineri), ora 18.00 „Hronicul Găinarilor” Două secole de amărăciune şi-au pus amprenta pe noua producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc.

Bucuria celor amărâţi de a fi rezistat în faţa cruzimii istoriei, de a fi supravieţuit unui şir de orori „îndulceşte” substanţa dramatică a spectacolului jucat cu săli arhipline.
 
11 mai (sâmbătă), ora 18.00 Legendara  Casă Mare”  de Ion Druţă revine pentru a treia oară pe scena Naţionalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova.
 Piesa tratează valori des întâlnite în creaţia lui Druţă: relaţia dintre uman şi moral, sacru şi profan, ecologia naturii şi spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!
 
12 mai (duminică), ora 18.00 "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc.
 
Similare
RECOMANDĂRI