O expoziţie a artiştilor plastici din Republica Moldova, inaugurată la Bucureşti
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

O expoziţie a artiştilor plastici din Republica Moldova, inaugurată la Bucureşti

O expoziţie de artă contemporană cu genericul „The Summer of Independence”, dedicată celor 30 de ani trecuţi de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova pe 27 august 1991, va fi vernisată astăzi la Bucureşti.

Solicitată de Moldpres, Victoria Nagy Vajda, preşedintele Asociaţiei pentru cultură şi arte  ”Arbor”, curatorul expoziţiei a menţionat că aceasta cuprinde opere de artă aparţinând unor genuri diverse: pictură, sculptură, instalaţii, fotografie şi video, semnate de 11 artişti basarabeni stabiliţi la Chişinău şi Bucureşti: Ghenadie Popescu, Daniel Cauia, Vasiluţa Vasilache, Vasile Raţă, Maria Untilov, Tatiana Fiodorova, Mikhail Kalarashan, Ciprian Antoci, Andreea Dorin, Valeria Barbas şi Mihail Botnari.

Potrivit sursei citate, fiecare lucrare conţine un mesaj specific legat de ultimii 30 de ani sau documentează un eveniment social sau politic, căruia i s-a dat o formă plastică. În expoziţie au fost invitaţi creatori din diferite generaţii, de la nume cunoscute, până la artişti în formare sau chiar studenţi de la arte.

Expoziţia vorbeşte despre schimbările apărute în societate pe parcursul deceniilor de Independenţă, despre valori şi speranţe, despre sărăcie, migraţie şi lipsa unei perspective mai bune de trai. Sunt incluse lucrări care conţin şi o notă ironică pe marginea politicului şi a geopoliticului din ultimii 30 de ani, perioadă de timp în care statul Republica Moldova s-a aflat suspendat în „zona gri”, blocat între Est şi Vest.

Similare
RECOMANDĂRI