Piesa „Cursa de şoareci” va fi jucată pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Programul săptămânii viitoare
Sursa foto:Facebook/Teatrul National „Mihai Eminescu” Vizualizari:

Piesa „Cursa de şoareci” va fi jucată pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Programul săptămânii viitoare

Spectacolul „Cursa de şoareci” de Agatha Christie, în regia lui Erwin Şimşensohn, va fi jucată pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, pe 13 aprilie, ora 18:00. Piesa, produsă de Teatrul Naţional „I.L Caragiale” din Bucureşti, este un irezistibil thriller clasic care îmbină umorul negru, suspansul, situaţiile-limită, emoţia şi jocurile întortocheate ale minţii.

Pe 11 aprilie de la ora 18:30, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” este programată piesa „Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…”. Spectacolul este un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică - o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă şi demnitate pe care ne-o serveşte Măria Tănăse - „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”.

Vineri, 12 aprilie, de la ora 18:00, pe scena Naţionalului revine legendara  „Casă Mare” a lui Ion Druţă, în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova. Piesa tratează valori des întâlnite în creaţia lui Druţă: relaţia dintre uman şi moral, sacru şi profan, ecologia naturii şi spiritului, impactul tehnologizării…

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 18:30 va avea loc piesa „Copiii foametei. Mărturii”. Spectacolul „Verbatim” este un teatru-documentar cutremurător despre foamete. Regizoarea Luminiţa Ţâcu a înmănunchiat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antoneşti, raionul Ştefan Vodă, supravieţuitori de pe urma foametei din 1946 -1947.

Duminică, 14 aprilie, de la ora 18:00, publicul Naţionalului de la Chişinău e aşteptat la spectacolul „A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba. Piresa a fost realizată de Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”, din Bucureşti. „A fost odată în România” este un spectacol în care cuvintele se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat. „Un spectacol antrenant, provocator, plin de umor şi nostalgie, despre cine am fost noi în aceşti 100 de ani. Ce am gândit, ce am visat, cum erau dragostea, râsul, durerea. O înşiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viaţa unor oameni din lumea de atunci şi de azi”.
Similare
RECOMANDĂRI