Premiera unui spectacol după William Shakespeare va avea loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Premiera unui spectacol după William Shakespeare va avea loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

Premiera spectacolului „Cine l-a trezit pe Yorick?”, o tragicomedie inspirată din creaţia lui William Shakespeare, în versiunea scenică şi adaptarea lui Alexandru Vasilachi, va avea loc sâmbătă şi duminică, 14 şi 15 decembrie, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Regizorul Alexandru Vasilachi a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că dedică acest spectacol artistului, creatorului, celor care sunt în căutare de forme, idei şi subiecte noi, persoanelor în veşnică căutare de sine.

Potrivit lui Vasilachi, spectacolul este un colaj din mai multe piese ale lui Shakespeare, în care 15 actori ai Teatrului Naţional se produc în mai multe roluri. „Condiţia jocului este de a te transfigura cu vorba din piesă şi a trece imediat dintr-un rol în altul. N-am mai încercat aşa ceva. Sperăm să iasă bine şi să aibă priză la privitori. Spectacolul este adus de către noi drept cadou publicului cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, a subliniat Alexandru Vasilachi.

La rândul său, directorul teatrului, actorul şi regizorul Petru Hadârcă, interpretul rolurilor: Lear, Fundulea, Lorenzo, Regele din intermedia Hamlet, a afirmat că apropierea de dramaturgia lui Shakespeare este o sărbătoare. „Alexandru Vasilachi a montat mai multe spectacole de acest dramaturg, în mai multe variante. De data aceasta ne-a propus o nouă provocare, să invităm spectatorii la o excursie printre personajele lui Shakespeare. Este o provocare frumoasă şi am acceptat-o cu drag. Şi noi, actorii, trăim intens aceste emoţii: de la cald la rece, de la comic la tragic, este pe muchie de cuţit şi un examen frumos”, a mai spus Petru Hadârcă, citat de moldpres.

Din distribuţie mai fac parte: Angela Ciobanu, Anatol Durbală, Victor Nofit, Ana Tcacenko, Ion Mocanu, Alexandru Leancă, Lilia Bejan-Bojemschi, Doina Severin, Doriana Marginean, Draga Dumitriţa Drumi, Dan Melnic, Ana Bunescu, Silvia Luca şi Iurie Focşa.

Similare
RECOMANDĂRI