Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Punţi academice între Cernăuţi şi Suceava

Punţi academice între Cernăuţi şi Suceava. Datorită unui acord semnat între Universitatea din Cernăuţi şi Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava masteranzii celor două instituţii vor putea studia concomitent în ambele universităţi. La finalul programului de studii, aceştia vor obţine diplome duble.

De anul viitor, studenţii de la Universitatea "Yuri Fedkovyci" din Cernăuţi şi cei de la Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava vor beneficia de diplome duble. Programul educaţional de mobilitate academică le va permite studenţilor masteranzi să studieze concomitent în ambele universităţi potrivit unor programe de învăţământ integrate şi să obţină simultan două diplome – una de la universitatea ucraineană şi alta de la cea din România.

DAN MILICI profesor, Universitatea "Ştefan cel Mare", Suceava: „Sperăm ca prin această activitate să ne apropiem şi să creăm punţi peste graniţe, în aşa fel încât, ştiinţa, care încearcă să unească şi să uniformizeze cunoaşterea şi relaţiile noastră cu vecine, să ne apropie şi mai mult”.

PETRO ŞPATAR profesor, Universitatea "Yuri Fedkovyci", Cernăuţi: „De mai mult timp colaborăm intens cu instituţiile superioare de învăţământ din Ucraina, iar acum - şi cu ţările vecine. Această conferinţă contribuie mult la dezvoltarea relaţiilor noastre prin schimbul de experienţă pe care îl facem."

Primul schimb de experienţă academică între cele două instituţii a avut loc la începutul anilor 1990.

ADRIAN GRAUR rector, Universitatea "Ştefan cel Mare", Suceava: „În anul 1992, o primă echipă de patru studenti din cadrul Facultăţii de Matematică din Cernăuţi participau la prima ediţie a concursului internaţional studenţesc Hard&Soft."

Protocolul de obţinere a diplomelor duble a fost semnat în cadrul Conferinţei ştiinţifice internaţionale "Probleme naţionale şi internaţionale în domeniul telecomunicaţiilor", organizat, în premieră, în cele două oraşe. La cea de-a noua ediţie a evenimentului au participat profesori universitari şi oameni de ştiinţă din Ucraina şi România. La 15 iunie 2015 un asemenea acord Interinstituţional de Masterat cu Diplomă Dublă, a fost semnat între Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava şi Universitatea de Stat din Republica Moldova, iar anul trecut a avut loc prelungirea proiectului academic.
Similare
RECOMANDĂRI