13,5 milioane euro pentru R. Moldova. Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare au semnat un acord de finanţare
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

13,5 milioane euro pentru R. Moldova. Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare au semnat un acord de finanţare

Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare (IDA) au semnat Acordul privind a 3-a Finanţare Adiţională pentru Proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P”, în valoare de 13,5 milioane euro.

Astfel, Acordul vizează instituirea unui sistem complet de management al subproduselor de origine animalieră. În cadrul componentei se prevede construcţia unei instalaţii de distrugere/prelucrare a deşeurilor de origine animală nedestinate consumului uman, care ar fi o soluţie reală pentru menţinerea situaţiei epizootice favorabile din ţară, inclusiv pentru protecţia mediului, şi ar facilita includerea Republicii Moldova în lista ţărilor cu drept de export în Uniunea Europeană a produselor zootehnice.

De asemenea, vor fi alocate fonduri suplimentare pentru a asigura coordonarea şi gestionarea eficientă a proiectului, inclusiv asigurarea continuă a auditului financiar, funcţionarea mecanismului de remediere a reclamaţiilor, monitorizare şi evaluare şi alte aspecte care permit implementarea.

Instituţia implementatoare este Unitatea consolidată pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor în domeniul agriculturii (UCIMPA), care se află în subordinea Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului, iar perioada de implementare este cuprinsă între anii 2020 şi 2024.

Rata dobânzii aferentă creditului constituie la moment 0,45 % anual. Suplimentar este prevăzută achitarea taxei de deservire în mărime de cca 0,75 % anual.

Similare
RECOMANDĂRI