16 miliarde lei, încasate de Vamă, de la începutul anului curent
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

16 miliarde lei, încasate de Vamă, de la începutul anului curent

Încasările Serviciului Vamal în primele 9 luni ale acestui an se ridică la 16 miliarde lei, în luna septembrie fiind colectate la bugetul de stat peste 2,1 miliarde lei, anunţă instituţia.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 47 313 de declaraţii vamale şi constatate 338 de încălcări ale legislaţiei vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale şi depăşirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor introduse şi declarate prin acţiune. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 240 procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de peste 913 mii lei.

În luna septembrie, fluxul mijloacelor de transport a constituit 130 107 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leuşeni şi Giurgiuleşti, cu 39 945 şi respectiv, 24 173 de traversări.

Amintim că, Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obţinute (24/24) informaţii despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamaţii cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei. În luna trecută, operatorii Liniei de informare au răspuns la 3 560 solicitări de informaţii legate de vamă.

Similare
RECOMANDĂRI