180 de antreprenori au primit suport financiar pentru digitalizarea proceselor de business
Sursa foto:mei.gov.md/ Vizualizari:

180 de antreprenori au primit suport financiar pentru digitalizarea proceselor de business

„Una dintre lecţiile crizei pandemice este despre necesitatea imperativă a digitalizării serviciilor şi afacerilor din ţară. Mă bucur să constant că în mai puţin de jumătate de an de la lansarea Instrumentului de susţinere privind digitalizarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii există un interes sporit şi continuu al mediului de afaceri privind modernizarea, dezvoltarea şi digitalizarea întreprinderilor. Vom munci asiduu şi vom susţine în continuare afacerile din ţară pentru ca acestea să reuşească să depăşească efectele crizei pandemice”, a declarat Anatol Usatîi, ministrul Economiei şi Infrastructurii, în cadrul sesiunii de semnare a contractelor de finanţare nerambursabilă în cadrul Instrumentului de susţinere privind digitalizarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM), implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Costin, în condiţiile actuale prin care trece atât societatea în ansamblu, cât şi sectorul IMM, utilizarea tehnologiilor informaţionale şi a celor digitale vor spori în mod semnificativ competitivitatea atât pe piaţa internă, cât şi externă.
 
„Mă bucur că antreprenorii autohtoni prin intermediul Instrumentului de susţinere privind digitalizarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii îşi modernizează strategiilor de marketing şi îşi orientează afacerile spre e-comerţ”, a adăugat Iulia Costin.
 
Din cei 180 de antreprenori, 57 vor beneficia de grant în valoare de până la 200 de mii de lei pentru digitalizarea proceselor în cadrul întreprinderii, iar alţi 123 vor beneficia de Business Vouchere de până la 20 de mii de lei pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web şi setare pe pagini de socializare ale afacerii.
 
Ca urmare, printre antreprenorii care vor primi suport financiar se numără Ion Taşcă, din satul Ciuciuleni, Hânceşti, care are o afacere în domeniul agriculturii, şi anume deţine lanuri de viţă de vie şi de cereale. Cu ajutorul grantului îşi propune să instaleze un sistem de monitorizare a terenurilor care îi va permite să introducă şi să colecteze date despre cantităţile de culturi cultivate, recoltă, starea pământurilor, asolamentul terenului. Mai mult decât atât, sistemul va oferi şi prognoza meteo pentru regiunea în care se află, astfel antreprenorul va şti exact cum să programeze lucrările agricole.
 
Instrumentul de susţinere privind digitalizarea IMM-urilor este finanţat din bugetul de stat şi suplinit din fondurile Uniunii Europene, implementat de ODIMM, în comun acord cu Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Guvernelor Germaniei şi Elveţiei, precum şi cu partenerii de implementare GoOnline al Asociaţiei COR, Programul Startup Moldova dezvoltat de proiectul Tekwill, cu susţinerea USAID, Suedia şi UK aid.
 
Similare
RECOMANDĂRI