248 de afaceri ale tinerilor au fost finanţate în cadrul programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, lansat anul trecut de Ministerul Finanţelor
Vizualizari:

248 de afaceri ale tinerilor au fost finanţate în cadrul programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, lansat anul trecut de Ministerul Finanţelor

248 afaceri ale tinerilor antreprenori au beneficiat de finanţare în sumă totală de 154,3 milioane lei, prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”,  lansat în anul 2019 de Ministerul Finanţelor.

În 9 luni ale anului 2020 au fost creditate 101 de sub-proiecte în valoare de 59,4  milioane lei.

Programul este extins în toate raioanele ţării şi este implementat  prin filialele şi agenţiile a 9 Instituţii Financiare Participante intermediare, care îşi asumă toate riscurile de credit. Cele mai multe sub-proiecte au fost prezentate şi finanţate în UTA Găgăuză, Râşcani, Hânceşti, Glodeni, Anenii Noi, Chişinău, Drochia.

Ratele promoţionale de recreditare pentru tineri sunt fixe atât pentru instituţiile financiare participante, cât şi pentru beneficiarii finali, stabilită pentru toată perioada de acţiune a sub-împrumuturilor, care  nu vor depăşi 6,3- 6,5 la sută.

Pentru anul curent Programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor” dispune de încă 40,6 milioane lei, care pot fi alocate pentru finanţarea sub-proiectelor eligibile ale tinerilor.

Scopul Programului este de a facilita accesul tinerilor la resurse financiare avantajoase pentru dezvoltarea afacerilor viabile, crearea şi menţinerea locurilor de muncă.

Notă: Beneficiari ai Programului pot deveni persoanele fizice sau juridice cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 ani care deţin cel puţin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii. Suma maximă a unui împrumut este de 1,5 milioane lei. Pentru a păstra ratele promoţionale, afacerile, întreprinderile, sub-împrumuturile tinerilor nu se vor cesiona, dărui, sau înstrăina în primii 2 ani de acţiune a creditului, urmând scopul implementării cu succes a afacerii finanţate. Domeniile de activitate eligibile sunt afacerile cât în agricultură în zonele rurale ale ţării, atât şi în orice alte domenii de activitate eligibile pe tot teritoriul ţării, inclusiv afaceri noi înregistrate.

Similare
RECOMANDĂRI