CNAS: Mai sunt 11 zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

CNAS: Mai sunt 11 zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei

Beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani, pot depune cereri de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Asigurări Sociale /CNAS/, potenţialii beneficiari de această prestaţie pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. CNAS precizează că până la sfârşitul lunii curente mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie. Totodată, cei care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea respectivă, îşi pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei şi în lunile următoare, potrivit Moldpres.

Conform legislaţiei în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

De la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani.

Similare
RECOMANDĂRI