Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Compania care a construit Arena Chişinău anunţă că nu mai asigură cheltuielile de întreţinere pentru complexul sportiv

Arena Chişinău nu este un loc al întrecerilor sportive ci a redevenit un subiect de dispute politice şi economice. Compania turcă care a făcut construcţia, a anunţat că, din noiembrie, nu mai asigură cheltuielile de întreţinere pentru complexul sportive. Turcii spun că ţi-au indeplinit angajamentele şi au finalizat aproape toate lucrările. Administratorii Arenei trebuie acum să asigură paza şi întreţinerea dar nu prea sunt bani.

Informaţia a fost făcută publică de Alexandru Slusari, membru PPDA şi confirmată de directorul Arenei Naţionale Chişinău. Compania turcă a anunţat printr-o scrisoare adresată Ministerului Infrastructurii şi Agenţiei Proprietăţi Publice că a finalizat toate lucrările de remediere a defectelor iar, de luna viitoare, nu va mai achita pentru securitatea, întreţinerea sau serviciile comunale ale Arenei Chişinău.

EDUARD CALANCEA, director, Arena Naţională: „Din 2019 practic avem aşa mesaje, dar deocamdată le-am rezolvat. Acum situaţie e un pic diferită, au trecut deja doi ani de când partenerul privat a tot acoperit din costurile astea. Bine, am avut şi motive serioase ca să le acopere, acum din motivele cele mai serioase, toate au fost soluţionate de către partenerul privat şi urmează noi cu Guvernul să găsim soluţia optimală.”

Situaţia este critică. Administratorul Arenei Naţionale spune că întreprinderea nu are bani pentru întreţinerea complexului. Arena nu poate fi dată în folosinţă deoarece nu are căi de acces.

EDUARD CALANCEA, director, Arena Naţională: „Noi avem demarcate nişte acţiuni cu agenţi economici, de exemplu paza, să vedem să asigurăm paza într-un regim aşa de urgenţă, mai discutăm cu partenerul privat ca să nu fie aşa de insistent. O să găsim o soluţie, da soluţia oricum o să fie de scurtă durată.”

Construcţia Complexului a început în 2018, la iniţiativa Guvernului condus de Partidul Democrat şi urma să fie gata într-un an. PDM prezenta atunci Arena ca fiind principalul centru sportiv şi de divertisment din Chişinău. Costul proiectării şi construcţiei a depăşit 43 de milioane de euro. Arena Chişinău este gata în proporţie de 98%, dar nu a fost dată în exploatare din cauza că nu are drumuri de acces, protecţie la incendii şi alte detalii care nu au fost prevăzute iniţial în proiect.
Similare
RECOMANDĂRI