Dobânda creditului rusesc încă nu a fost stabilită, deşi licitaţiile au fost deja lansate. Chicu: „Încă o să se discute”
Vizualizari:

Dobânda creditului rusesc încă nu a fost stabilită, deşi licitaţiile au fost deja lansate. Chicu: „Încă o să se discute”

Premierul Ion Chicu spune că dobânda creditului pe care Federaţia Rusă urmează să-l ofere pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din R. Moldova încă nu a fost stabilită. Asta deşi primele licitaţii au fost deja lansate de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

 Mai mult, pe partea rusă încă există „o reţinere”. Totuşi, premierul se arată convins că banii vor ajunge într-un final în Republica Moldova.

„Se finalizează negocierile, dar nu atât negocierile, că în linii mari s-a ajuns la rata dobânzii, asta încă o să discute. Problema sau reţinerea este pe partea ruşilor, acolo este nevoie de rectificarea bugetului lor, trebuie să treacă în Dumă, şi toate aceste proceduri. În momentul în care ei au claritate când ei merg cu această modificare, lucrurile se vor mişca. Eu nu văd niciun risc pentru proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere. Vor fi banii”, a declarat astăzi Ion Chicu.
 
Amintim că primele licitaţii pentru reparaţia drumurilor au fost lansate. În total, în acest an vor începe reparaţiile la peste 355 de kilometri de drum. Se estimează că lucrările vor costa 5,5 miliarde de lei, bani care vor fi împrumutaţi de la Federaţia Rusă.

Federaţia Rusă urmează să acorde Republicii Moldova un împrumut de 300 de milioane de dolari, bani ce se vor folosi doar pentru proiecte de infrastructură. Totuşi, iniţial, suma era ceva mai mare, mai exact - jumătate de miliard de dolari.
Similare
RECOMANDĂRI