Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi finalizat până la 1 august anul curent

Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi gata până pe întâi august. Anunţul a fost făcut de Ion Sterian, directorul general al companiei româneşti "Transgaz", în timpul unei întrevederi cu ministrul Economiei şi Infrastructurii de la Chişinău. Potrivit oficialului din România, se desfăşoară lucrări pe toate cele şapte segmente ale investiţiei iar conducta este terminată în proporţie de 90%.

Directorul general al companiei "Transgaz" a declarat că, în perioada următoare, vor fi modernizate două staţii de comprimare şi reglare în localităţile româneşti Siliştea şi Oneşti. De asemenea, vor fi instalate două staţii de măsurare şi reglare a presiunii gazelor la Ghidighici şi Tohatin, pe teritoriul Republicii Moldova. 

ION STERIAN, director general, "Transgaz": "Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 milioane de metri cubi de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 milioane de metri cubi de gaze pe zi. După instalarea staţiei de comprimare şi reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 milioane  de metri cubi de gaze pe zi." 

Sergiu Railean, ministrul Economiei şi Infrastructurii, a subliniat importanţa acestui proiect strategic pentru asigurarea securităţii energetice naţionale a Republicii Moldova.

SERGIU RAILEAN, ministrul Economiei şi Infrastructurii: "Lansarea acestui proiect strategic este aşteptată de către Republica Moldova. Este important să reuşim finalizarea construcţiei gazoductului în termenii propuşi, în pofida tuturor provocărilor pe care le întâmpinăm pe parcurs. Vă asigur că vom veni cu tot suportul necesar pentru dezvoltarea unor noi proiecte în domeniul de distribuţie a gazelor".

De asemenea, partea română a declarat intenţia de a contribui la dezvoltarea sistemului naţional de distribuţie a gazelor, inclusiv prin construcţia unei staţii de comprimare a gazelor în Republica Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI