Guvernul a extins termenul de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii şi controlului infecţiei COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul a extins termenul de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii şi controlului infecţiei COVID-19

Cabinetul de miniştri a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi prelungirea cu o lună a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii şi controlului infecţiei COVID-19, instituite prin Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică.

Astfel, proiectul Hotărârii Guvernului prevede prelungirea, până la 31octombrie 2020, a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii şi controlului infecţiei COVID-19. Este vorba de menţinerea achitării de către angajatorul de la locul de muncă de bază a tuturor drepturilor salariale lucrătorilor medicali detaşaţi în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice spitaliceşti destinate internării pacienţilor care întrunesc criteriile definiţiei de caz pentru COVID-19.

De asemenea, se menţine dreptul la spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiţii de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la 100% şi, respectiv, 50% din salariul de funcţie pentru personalul medical, prevăzut la art.V din Legea nr.69 din 21 mai 2020.

La fel, se menţine şi achitarea indemnizaţiei unice în mărime de 16 000 de lei angajaţilor infectaţi cu COVID-19 din cadrul instituţiilor/subdiviziunilor medicale, care sunt prevăzute la art.VI litera a) din Legea nr.69 din 21 mai 2020;

Potrivit Hotărârii de Guvern, se extinde termenul aferent dreptului de a prezenta certificate de origine preferenţială a mărfurilor în copii sau autentificate cu semnătură electronică, în vederea confirmării originii mărfii, precum şi a termenului de aplicabilitate a unor norme, legate de achiziţiile publice necesare pentru prevenirea şi controlul COVID-19, precum şi posibilitatea de a achita în avans pentru achiziţiile publice necesare în acest scop.

Menţionăm că, implementarea acestei Hotărâri se va efectua în limita cuantumului resurselor financiare prevăzute în acest sens în bugetul de stat.
Similare
RECOMANDĂRI