Hotelierii din Republica Moldova vor să înveţe de la cei din România cum să-şi conducă afacerile
Vizualizari:

Hotelierii din Republica Moldova vor să înveţe de la cei din România cum să-şi conducă afacerile

Hotelierii din Republica Moldova intenţionează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să înveţe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar şi lucrul cu personalul

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunţat că, în aceste zile, o delegaţie din Republica Moldova a vizitat mai multe unităţi de cazare din Bucureşti, scrie profit.ro.

FPTR a organizat, în perioada 24-27 ianuarie, un infotur pentru o delegaţie de 20 de reprezentanţi ai Asociaţiei Hotelierilor din Republica Moldova, acestia fiind interesaţi să cunoască dotările camerelor şi facilităţile acordate de hotelurile româneşti, dar şi metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vanzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul.

„Pentru început, partenerii noştri din Republica Moldova doar au  vizitat hotelurile, urmând ca anul viitor să facă aici şcolarizare practică. În Republica Moldova nu sunt multe lanţuri hoteliere, motiv pentru care hotelierii din această ţară, cei care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să înveţe de la noi, pentru că hotelurile româneşti sunt competitive pe piaţa europeană”,  a declarat într-un comunicat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al F.P.T.R.

Stanislav Rus, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hotelurilor şi Restaurantelor din Republica Moldova, a spus că scopul acestui infotur constă în continuarea promovării şi dezvoltării parteneriatului turistic dintre Republica Moldova şi România pe segmentul hotelier,  eficientizării dialogului profesionist dintre hotelieri, dar şi familiarizării hotelierilor moldoveni cu cele mai bune practici şi tehnici de management folosite în  administrarea business-ului hotelier din Romania.

În cadrul infotur-ului, hotelierii din Republica Moldova au vizitat 14 hoteluri de 4 şi 5 stele, atât ale lanţurilor internaţionale, cât şi investiţii româneşti, printre care Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Cismigiu, Lido, Pullman şi Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda principală a grupului.

În programul vizitei a fost inclus un tur al oraşului Bucureşti, dar şi restaurantele Cercul Militar Naţional şi Pescăruş, unde s-au servit produse tradiţionale româneşti.

 
Similare
RECOMANDĂRI