Important pentru cei care angajează zilieri! Anunţul făcut de Ministerul Muncii
Sursa foto:simbol, Radio Chişinău Vizualizari:

Important pentru cei care angajează zilieri! Anunţul făcut de Ministerul Muncii

Angajatorii pentru care zilierii exercită activităţi necalizificate cu caracter ocazional, au obligaţia să prezinte Inspecţiei teritoriale de muncă, până la data de 15 a fiecărei luni, un extras din Registrul de evidenţă conţinând înregistrările din luna precedentă.

În acest sens, întreprinderile sau organizaţiile cu statut de persoană juridică ori fizică, pot prezenta extrasul fie pe suport de hârtie, fie în format electronic.

Amintim că la 2 septembrie 2018 a intrat în vigoare Legea privind activitatea zilierilor,  care reglementează activităţile necalificate cu caracter ocazional desfăşurate de către zilieri, pentru diminuarea fenomenului de ocupare informală a forţei de muncă în domeniul agriculturii.

De menţionat că Registrul se eliberează contra cost de către Inspecţia teritorială de muncă. Acesta poate fi procurat la preţul de 26 lei 40 baniDetalii - AICI.

Constatarea contravenţiilor survenite în urma nerespectării legii va fi efectuată de către Inspectoratul de Stat al Muncii şi/sau Serviciul Fiscal de Stat.

În prezent circa 30% din populaţia ocupată a ţării este încadrată în activităţi cu caracter ocazional, dintre aceştia 70% sunt implicaţi în lucrări agricole.

Similare
RECOMANDĂRI