Încă 35 de milioane de lei pentru 50 de troleibuze noi în Chişinău. CMC a votat majorarea capitalului social al RTEC
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă 35 de milioane de lei pentru 50 de troleibuze noi în Chişinău. CMC a votat majorarea capitalului social al RTEC

Consiliul Municipal Chişinău a votat miercuri în şedinţă majorarea capitalului social al Î.M. „Regia Transport Electric Chişinău" (RTEC) cu suma de 35 de milioane de lei, din contul surselor financiare aprobate în bugetul municipal pentru anul 2022, în vederea achiziţionării de către RTEC a unui lot de 50 de troleibuze rulate.

Vehiculele de tip standart şi articulate urmează a fi achiziţionate prin metoda negocierii directe sau prin participarea la licitaţii internaţionale.

Raportorul asupra proiectului de decizie şi consilierul primarului general, Vladimir Mitru, a precizat că executivul a identificat câteva oferte pentru achiziţionarea de troleibuze rulate cu caracteristici similare cu cele achiziţionate anul trecut (în or. Riga, Letonia, or. Winterthur, Elveţia şi or. Salzburg, Austria).

Troleibuzele care urmează a fi achiziţionate sunt moderne, dotate cu sisteme de aer condiţionat şi consum redus de energie electrică. Caroseria este cu podea joasă pe toată lungimea salonului şi rampă retractabilă, pentru accesul persoanelor în scaun rulant. Conform estimărilor, vehiculele pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani.

În prezent Î.M. RTEC dispune de 435 de troleibuze, inclusiv 18 articulate. Din numărul total de unităţi, 108 sunt cu podea ridicată (25%) şi sunt învechite din punct de vedere moral şi fizic. Cât priveşte unităţile articulate, 6 vehicule sunt cu o perioadă de exploatare de 25-26 de ani (anul fabricării 1995-1996), ceea ce impune înlocuirea urgentă a acestora şi suplinirea parcului rulant cu unităţi adiţionale.

Similare
RECOMANDĂRI