Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lucrătorii din sistemul medical, care nu s-au vaccinat anti COVID-19, rămân fără indemnizaţia unică de 16 mii de lei

Ministerul Sănătăţii solicită, în continuare, ca angajaţii din sistemul de sănătate nevaccinaţi, care se îmbolnăvesc de COVID-19, să nu mai primească indemnizaţia de 16 mii de lei.

Ministrul Ala Nemerenco susţine „că nu poate accepta mofturilor tuturor, în condiţiile în care încărcătura virală este tot mai mare iar viaţa a sute de pacienţi este în pericol”. Ea pune la îndoială şi cunoştinţele profesionale ale unor cadre medicale.

Potrivit unui proiect de Guvern, dezbătut pe 13 octombrie, indemnizaţia unică de 16 mi ide lei va fi acordată doar acelor cadre medicale care s-au infectat la locul de muncă, dar au fost vaccinate. Şi acordarea indemnizaţiei unice de 100 de mii de lei în caz de deces, se va acorda doar pentru angajaţii vaccinaţi care şi-au pierdut viaţa din cauza noului coronavirus.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătăţii: „Noi nu putem să păstrăm medicul în prima linie sau nu cred că sunt medici nevaccinaţi dar mă refer la alt personal, deci să îi păstram moftul de a nu fi vaccinat, de a lucra în secţie COVID şi de a plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizaţie de îmbolnăvire. Mi se pare că chiar am întârziat puţin.”
Similare
RECOMANDĂRI