Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu o echipă de experţi ai Băncii Mondiale
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Ministrul Economiei a avut o întrevedere cu o echipă de experţi ai Băncii Mondiale

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu o echipă de experţi ai Băncii Mondiale, condusă de Directorul de ţară pentru Moldova, Anna Akhalkatsi. Discuţiile s-au axat pe subiecte ce ţin de sporirea competitivităţii la export a întreprinderilor din Moldova, reducerea constrângerilor şi a poverii cadrului de reglementare asupra mediului de afaceri, implementarea la maxim a Ghişeului unic electronic, dar şi continuarea reformelor în domeniul întreprinderilor de stat - procesul de privatizare.

În debutul şedinţei, Anatol Usatîi a trecut în revistă priorităţile şi planurile pentru anul 2020 ce vizează securitatea energetică, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii, dezvoltarea transportului rutier,atragerea investitorilor străini  etc.

„Apreciem implicarea Băncii Mondiale în proiectele ce contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri în Republica Moldova şi la îmbunătăţirea competitivităţii companiilor. Mizăm în continuare pe suportul partenerilor externi şi dorim dezvoltarea unor parteneriate durabile şi sustenabile în beneficiul cetăţenilor noştri”, a menţionat ministrul.

De asemenea, părţile au vorbit despre deblocarea procesului de export al produselor de origine animalieră către pieţele UE precum şi despre constrângerile la importul de produse din sectorul agricol din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procesul de omologarea a certificatelor fito-sanitare.

Potrivit comunicatului MEI, Anna Akhalkatsi a menţionat că Banca Mondială va susţine Guvernul de la Chişinău în implementarea reformelor şi contează pe profesionalismul şi responsabilitatea echipei guvernamentale în realizarea tuturor angajamentelor asumate.

Asistenţa oferită de Banca Mondială ţării noastre se bazează pe Strategia de Parteneriat cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021. Cei trei piloni principali ai Strategia de parteneriat cu ţara sunt - guvernanţa economică, guvernanţa serviciilor şi dezvoltarea competenţelor.
Similare
RECOMANDĂRI