Piese şi accesorii auto, bijuterii de peste o jumătate de milion de lei, reţinute de echipele mobile ale Serviciului Vamal
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Piese şi accesorii auto, bijuterii de peste o jumătate de milion de lei, reţinute de echipele mobile ale Serviciului Vamal

Piese şi accesorii auto tăinuite într-un autocar de rută şi bijuterii din metal alb, susceptibile a fi din argint, comercializate ilegal într-un local din Chişinău, au fost depistate de către echipele mobile ale Serviciului Vamal. În interval de doar câteva ore, ofiţerii vamali au operat două reţineri de mărfuri fără acte de provenienţă, ca urmare a controalelor efectuate în mun. Chişinău şi pe anumite trasee din ţară.

Primul caz a fost consemnat în localitatea Bulboaca (raionul Anenii Noi), când o patrulă a echipelor mobile a oprit în trafic, pentru verificări, un autocar de pe ruta Odessa-Chişinău. Acţionând în baza analizei de risc, funcţionarii vamali au dispus inspectarea minuţioasă a mijlocului de transport, motiv pentru care acesta a fost însoţit în zona de control vamal din proximitate.

Ca urmare a verificărilor, vameşii au constatat că autocarul a fost reutilat prin montarea unor construcţii în podeaua salonului, din care au fost extrase peste 240 de accesorii şi piese auto noi, valoarea cărora se estimează la 200.000 de lei.

A doua reţinere a fost înregistrată într-un local din Capitală, unde, conform informaţiilor deţinute, un cetăţean moldovean comercializa bijuterii din metale preţioase, fără a avea acte confirmative. Ajunşi la faţa locului, funcţionarii vamali au ridicat 1291 de bijuterii susceptibile a fi din argint, cu titlul 925, în valoare de circa 400.000 de lei, introduse în ţară din Ucraina.

Conform procedurii legale, bunurile au fost reţinute de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru expertiză şi continuarea cercetărilor. În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele implicate vor fi atrase la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Similare
RECOMANDĂRI