Plăţile cu cardul s-au dublat în trimestru doi al acestui an. A crescut semnificativ şi numărul cardurilor aflate în circulaţie
Vizualizari:

Plăţile cu cardul s-au dublat în trimestru doi al acestui an. A crescut semnificativ şi numărul cardurilor aflate în circulaţie

Numărul cardurilor aflate în circulaţie s-a majorat în trimestru doi al acestui an, cu 7,9 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar numărul plăţilor fără numerar efectuate cu cardurile emise în ţară s-a majorat cu 55,2 la sută.

Potrivit informaţiilor prezentate în Raportul privind evoluţia infrastructurilor pieţei financiare din Republica Moldova, trimestrul II 2021, elaborat de Banca Naţională a Moldovei (BNM), la sfârşitul lunii iunie numărul cardurilor de plată aflate în circulaţie a constituit 2,25 milioane unităţi sau 7,9 la sută mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

După soluţia tehnică, cardurile de proximitate au constituit 98,2 la sută din numărul celor nou emise şi 85,3 la sută din ponderea totală a cardurilor deţinute, cu 22,5 la sută mai mult decât în trimestrul II 2020, scrie Bizlaw.md.

Cea mai înaltă rată a cardurilor active este deţinută de categoria cardurilor sociale – 79,4 %.

BNM mai menţionează că pe parcursul perioadei analizate s-a atesta o creştere constantă a ponderii cardurilor emise în condiţii generale în numărul total al cardurilor aflate în circulaţie, ceia ce denotă predispoziţia benevolă a utilizatorilor de a dispune de un instrument de plată fără numerar, necondiţionată de necesitatea recepţionării anumitor plăţi salariale sau sociale.

 

Similare
RECOMANDĂRI