Proiect: Achiziţiile publice vor fi desfăşurate exclusiv pe MTender
Sursa foto:mtender.gov.md Vizualizari:

Proiect: Achiziţiile publice vor fi desfăşurate exclusiv pe MTender

Ministerul Finanţelor propune pentru consultări publice proiectul Regulamentului privind achiziţia bunurilor şi serviciilor prin cererea ofertelor de preţuri, transmite IPN.

Proiectul vine să simplifice procesul de depunere şi evaluare a ofertelor operatorilor economici care participă la achiziţiile de bunuri şi servicii din banii publici, prin stabilirea unor instrumente electronice noi.

Derularea procedurilor de achiziţii urmează să se desfăşoare exclusiv prin utilizarea Sistemului Informaţional Automatizat „Registrul de stat al achiziţiilor publice” (M-Tender). Termenul-limită de prezentare a ofertelor va fi de 7 zile pentru bunuri şi 12 zile pentru servicii.

Atribuirea unui contract de achiziţii publice pentru bunuri şi servicii prin cererea ofertelor de preturi este precedată de licitaţia electronică, care se va baza pe una dintre următoarele elemente ale ofertei:

1. exclusiv pe preţ, în cazul în care contractul este atribuit doar în baza criteriului cel mai scăzut preţ;

2. pe preţ şi pe noile valori ale elementelor ofertelor indicate în anunţul de participare şi/sau în documentaţia de atribuire.

Proiectul Regulamentului a fost elaborat în contextul corelării cadrului normativ secundar la noile prevederi adoptate de Parlament în vara anului curent la Legea privind achiziţiile publice.
Similare
RECOMANDĂRI