Republica Moldova va primi un credit de 13,5 milioane de euro, de la Banca Mondială, pentru gestionarea subproduselor de origine animală
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Republica Moldova va primi un credit de 13,5 milioane de euro, de la Banca Mondială, pentru gestionarea subproduselor de origine animală

Banca Mondială (BM) va acorda Republicii Moldova un credit de circa 13,5 milioane de euro, destinat gestionării subproduselor de origine animală, în cadrul proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Parlamentul a ratificat, în şedinţa plenară de astăzi, în ambele lecturi, Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare – a treia finanţare adiţională.

Creditul va fi utilizat, în mare parte, pentru construcţia unui complex modern de gestionare a subproduselor de origine animală, nedestinate consumului uman. Finanţarea adiţională va fi alocată şi pentru instituirea unui sistem cuprinzător pentru gestionarea subproduselor de origine animală.

Îmbunătăţirea sistemului de gestionare a subproduselor de origine animală se va desfăşura în două etape. În prima fază, va fi finalizat procesul de selectare a soluţiei tehnice optime prin elaborarea unui studiu de fezabilitate. În cea de-a doua fază, vor fi asigurate componentele esenţiale pentru instituirea unui sistem care ar face posibilă gestionarea subproduselor de origine animală şi infrastructura critică.

În cadrul proiectului vor fi implementate şi o serie de activităţi ce ţin de susţinerea sectorului agricol şi a securităţii alimentare, afectate de pandemia COVID-19, inclusiv prin oferirea compensaţiilor pentru susţinerea vânzărilor.

Termenul de implementare a Acordului de finanţare adiţională pentru proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova” este de până la 31 decembrie 2024.

Similare
RECOMANDĂRI