Tarife mai mici la energie cu 20%. Costurile operaţionale ale Gas Natural Fenosa Furnizare scad
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tarife mai mici la energie cu 20%. Costurile operaţionale ale Gas Natural Fenosa Furnizare scad

Datorită programelor de eficienţă ale Gas Natural Fenosa Furnizare Energie s-a reuşit reducerea costurilor operaţionale cu 20% faţă de cele anterioare calculate în tarif, fapt care va permite reducerea tarifului pentru consumatorii finali.

Pe 28 septembrie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat valoarea costurilor de bază pentru primul an de valabilitate a Metodologiei de calculare, aprobare şi aplicare a preţurilor reglementate pentru furnizarea de energie electrică de către furnizorul final şi furnizorul de servicii universale în anul de bază 2018.

Potrivit moldstreet.com, costurile de bază ale furnizării energiei electrice la preţuri reglementate pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie au fost aprobate în valoare de 62 milioane lei, care includ: costurile de personal – 21 milioane lei; costuri materiale - 0,7 milioane lei; cheltuieli pentru serviciile organizaţiilor terţe – 40,3 milioane lei.

Aceasta presupune o scădere a cheltuielilor de funcţionare recunoscute pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie de aproximativ 20%.

Principalele motive pentru reducere sunt implementarea în ultimii ani a măsurilor de eficienţă în cadrul planului de îmbunătăţire a procesului şi a experienţei clienţilor.

Printre aceste iniţiative se remarcă automatizarea procesului de tipărire a facturilor, plăţile online, posibilitatea de soluţionare online a incidentelor clienţilor fără necesitatea de vizitare a Oficiilor Comerciale, implementarea serviciului telefonic robotizat (IVR), a Oficiului virtual (Virtual Office), optimizarea proceselor de relaţie cu clientul folosind canale moderne de comunicare.

În acelaşi timp, reprezentanţii întreprinderii au solicitat "un angajament mai puternic din partea autorităţii de reglementare în modernizarea sectorului, sprijinind punerea în aplicare a practicilor internaţionale răspândite în sectorul energetic, cum ar fi acoperirea riscurilor prin asigurarea împotriva accidentelor, oferirea tichetelor de masă etc". 

 

Similare
RECOMANDĂRI