Taxa către bugetul de stat în cadrul amnistiei fiscale, s-a dublat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Taxa către bugetul de stat în cadrul amnistiei fiscale, s-a dublat

Taxa către bugetul de stat din suma mijloacelor băneşti declarate voluntar va creşte de la 3% la 6%. Parlamentul a modificat, în şedinţa de joi, Legea privind declararea voluntară şi stimularea fiscală, în lectură finală.

Potrivit deputatului Partidului Democrat (PDM), Sergiu Sîrbu, pe lângă angajaţii băncilor cu probleme şi persoanele care au deţinut funcţii publice din 2009, de amnistia capitalului nu pot beneficia soţii, copiii, alte rude apropiate şi alte persoane aflate în custodia lor.

"De fapt, excludem toţi funcţionarii publici - 100 de mii de persoane. De amnistie pot beneficia numai persoanele fizice simple", a spus el.

Sîrbu a spus că amendamentele obligă subiectul amnistierii să declare toate bunurile ascunse, deoarece dacă vor fi găsite fonduri sau bunuri nedeclarate proprietăţi, solicitantul nu va putea beneficia de amnistia capitală.

Deputatul PLDM, Grigore Cobzac, a propus ca proiectul să fie completat cu prevederi care să reglementeze ce fel de informaţii anume sunt accesibile publicului, dar propunerea sa nu a fost susţinută.
Similare
RECOMANDĂRI