Termenul  de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru HORECA, prelungit până la 15 ianuarie 2022
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru HORECA, prelungit până la 15 ianuarie 2022

Serviciul Fiscal de Stat informează că, termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru sectorul HORECA se prelungeşte până la data de 15 ianuarie 2022, inclusiv, ca urmare a prelungirii până la data menţionată supra a stării de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, conform Hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nr. 65 din 26 noiembrie 2021.

Termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% se prelungeşte la produsele alimentare şi/sau la băuturi, cu excepţia producţiei alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoţite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităţilor care se atribuie la secţiunea I a Clasificatorului activităţilor din Economia Moldovei.

De asemenea, excepţia se referă la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanţă sau tabără de vacanţă, care se atribuie la secţiunea I a Clasificatorului activităţilor din Economia Moldovei, prevedere stabilită prin Lege.

Similare
RECOMANDĂRI