Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un antreprenor a pus pe roate o afacere profitabilă pe timp de pandemie

Pandemia a pus la grea încercare cei mai mulţi oamenii de afaceri. Unii au avut însă răbdare şi au avut doar de câştigat. Marcel Guşan a pus pe roate o afacere de curăţare a încălţămintei şi spune că numărul comenzilor aproape că s-a triplat.

Marcel Guşan este farmacist, dar în urmă cu un an şi-a creat propria afacere. A vrut să facă ceva util şi necesar cât mai multor oameni, aşa a apărut un atelier unde se curăţă încălţămintea.

MARCEL GUŞAN, antreprenor: "Întotdeuna doream să fiu de folos cu ceva omenirii, populaţiei. Şi m-am gândit la ce serviciu că oricine are încălţăminte şi are probleme cum să o curăţe când să o curăţe. Nu am timp, am timp".

La începutul pandemiei, Marcel a rămas singurul angajat. Acum lucrurile s-au îmbunătăţit. Are şase angajaţi şi un volum mult mai mare de lucru.

MARCEL GUŞAN, antreprenor: "Pandemia m-a mobilizat probabil personal că nu am vrut să mă las bătut de situaţia care este creată. Dacă la început de an făceam 30 de perechi, per lună, practic era o pereche pe zi. La momentul actual facem 10 perechi pe zi. Noi avem peste 200 de perechi curăţite lunar".

Până acum a reuşit să cureţe peste opt mii de perechi de încălţăminte la peste o mie de clienţi.

"Cele mai dese ori clienţii se plâng de încălţămintea galbenă, noi o vedem în felul următor. Aici avem încălţămintea deja în procedură chimică de înălbire care trebuie să stea 24 de ore".

Antreprenorul importă soluţii speciale de curăţat. O pereche de pantofi sport se curăţă într-o oră şi arată ca noi. 

ANDREI LUNGU, angajat: "În dependenţă de ce a fost murdară, poate să fie murdărie de sezon, murdărie de ulei, de lumînări, de toate genurile, sucuri, apă dulce. În dependenţă de aceasta noi şi avem zeci de soluţii, reţete diferite ca să facem ca clientul să fie satisfăcut".

DORIN MIŞCOI, angajat: "Eu am grijă de punerea şireturilor, de calitatea încălţămintei dacă este curăţită corect şi e curată. Totodată, de împachetarea ei".

Serviciile sunt rapide, iar un curier i-a încălţămintea de acasă de la client şi tot el o aduce înapoi. 

"Bună ziua. – Bună ziua. – Poftim comanda dvs. – Waw ce de curate sunt, mulţumesc pentru efectuarea comenzii calitativ şi rapid. – Cu drag, purtaţi cu plăcere".

În funcţie de tipul încălţămintei, un serviciu de curăţare costă aproape 450 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI