Un nou apel de depunere a cererilor de subvenţionare a plăţilor în avans 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou apel de depunere a cererilor de subvenţionare a plăţilor în avans 

De luni, 17 septembrie, este dat startul apelului doi de recepţionare a cererilor de subvenţionare, aferente plăţilor în avans pentru anul 2018. Subvenţiile în avans sunt acordate femeilor şi tinerilor fermieri, în baza proiectelor investiţionale depuse, transmite IPN.

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură menţionează într-un comunicat de presă că vor fi acceptate spre finanţare cererile care vor viza stimularea investiţiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat; stimularea investiţiilor pentru înfiinţarea, modernizarea plantaţiilor multianuale. Vor fi susţinute şi cererile privind stimularea investiţiilor pentru utilarea şi renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, inclusiv pentru procurarea animalelor de prăsilă şi menţinerea fondului genetic al acestora şi pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare şi procesare.

Cererile pot fi depuse până pe 14 noiembrie.

Valoarea maximă a sprijinului financiar va fi 65% din valoarea costurilor eligibile, dar nu mai mult de un milion de lei. Prima tranşă a subvenţiei va fi de 75% din valoarea acesteia şi se va achita cu condiţia prezentării dovezilor cofinanţării din partea beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile. Cea de-a doua tranşă, de 25% din valoarea subvenţiei se va oferi în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiţiei.

Pentru implementarea sistemului de acordare a plăţilor în avans din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural au fost alocate pentru 2018 45 de milioane de lei.

Similare
RECOMANDĂRI