Un producător de cablaje din ZEL Bălţi intenţionează să-şi extindă afacerea. Ar putea crea alte 600 de locuri de muncă
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Un producător de cablaje din ZEL Bălţi intenţionează să-şi extindă afacerea. Ar putea crea alte 600 de locuri de muncă

Compania austriacă Gebauer&Griller (G&G) care îşi desfăşoară activitatea în Zona Economică Liberă Bălţi, planifică să-şi extindă afacerile în Republica Moldova în anul 2020.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Ion Chicu a discutat cu reprezentanţii managementului companiei G&G planurile de extindere în cadrul unei şedinţe de lucru.

G&G este o companie multinaţională, producătoare de cablaje pentru industria auto, ascensoare etc, şi a investit în deschiderea celor 2 fabrici din Republica Moldova peste 40 de milioane de dolari, începând cu anul 2012. Astfel, investitorul austriac a creat peste 700 de locuri noi de muncă în Moldova, cu un salariu mediu lunar de 10 mii de lei. 

Premierul a fost informat că G&G intenţionează să-şi extindă producerea pe alţi 8 mii de metri pătraţi în nordul ţării, creând 600 locuri de muncă noi şi fiind preconizate investiţii pentru anul 2020 în valoare de 8,5 milioane de euro.

În context, Eva Schinkinger, managing director al companiei G&G, a solicitat susţinerea Guvernului prin dezvoltarea infrastructurii în regiune, dar şi examinarea posibilităţii încheierii acordurilor de liber schimb cu unele state, precum Maroc şi Tunisia. Tot aici managerul G&G a menţionat că Executivul va reuşi să convingă tinerii specializaţi să nu emigreze peste hotare.

Conform comunicatului, Ion Chicu a asigurat că Guvernul are o viziune complexă asupra soluţiilor menite să încurajeze tinerii să îşi lege viitorul de Republica Moldova şi a salutat intenţia investitorului de a se extinde în ţara noastră. Premierul a încurajat investitorul să deschidă filiale şi în alte raioane ale ţării, nu doar la Bălţi.

În context, şeful Executivului a menţionat că atragerea investiţiilor în platforme industriale este o prioritate a Guvernului. Compania Gebauer & Griller este un operator global, cu experienţă de peste 75 de ani şi a deschis fabrici de producere a cablajelor industriale în mai multe ţări, precum Austria, Germania, Polonia şi SUA. În cadrul acesteia activează peste 5 mii de angajaţi.

Similare
RECOMANDĂRI