Votat de Guvern! Acciza la motorină pentru producătorii agricoli va fi compensată parţial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Votat de Guvern! Acciza la motorină pentru producătorii agricoli va fi compensată parţial

200 milioane de lei vor fi alocate producătorilor agricoli, din bugetul de stat, pentru acordarea compensaţiei parţiale a accizei la motorină. În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi, Regulamentul de distribuire a ajutorului financiar.

Potrivit documentului, accizele la motorină vor fi compensate în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă, în cuantum de până la 100 mii de lei anual per beneficiar. Eligibili pentru compensaţie sunt toţi producătorii agricoli, atât din sectorul vegetal, cât şi din cel zootehnic.

Pentru a beneficia de suportul financiar, agricultorii trebuie să respecte câteva condiţii: să fie înregistraţi nu mai târziu de data depunerii cererii de solicitare a compensaţiilor, să deţină legal terenurile agricole, exploataţiile agricole să fie cu termenul de funcţionare utilă, iar motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploataţiile agricole.

Dosarele de solicitare a compensaţiei vor fi depuse de către solicitant la subdiviziunile teritoriale ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură. Necesitatea aprobării Regulamentului este fundamentată de contextul regional, care a determinat creşterea preţurilor la produsele agricole şi dublarea preţului la motorină.
Similare
RECOMANDĂRI