Ambasadorul Rusiei la Washington se plânge că SUA le-a închis conturile: „În esenţă, ambasada este blocată”
Vizualizari:

Ambasadorul Rusiei la Washington se plânge că SUA le-a închis conturile: „În esenţă, ambasada este blocată”

Funcţionarea Ambasadei Rusiei la Washington este blocată, cu conturile bancare închise şi funcţionari care primesc ameninţări, potrivit ambasadorului Anatoli Antonov, citat de agenţia rusă de ştiri RIA, scrie Reuters.

„În esenţă, ambasada este blocată de entitţi ale guvernului SUA. Conturile consulatelor noastre din Houston şi New York au fost închise de Bank of America”, a declarat ambasadorul Antonov, potrivit RIA, scrie Digi24.

„Primim ameninţări telefonice şi scrisori de ameninţare acasă... La un moment dat, chiar şi ieşirea din ambasadă era blocată”, a mai spus el.

Rusia şi Statele Unite se află într-o dispută privind dimensiunile şi funcţionarea ambasadelor lor începută cu mult înainte ca Vladimir Putin să declanşeze ceea ce numeşte „operaţiune militară specială” în Ucrain, pe 24 februarie, notează Reuters.

După începerea războiului, ambasadele ruse din Europa au fost puse sub presiune şi peste 300 de funcţionari ruşi au fost expulzaţi din capitalele europene, declanşând măsuri similare din partea Moscovei.

Recent, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, se plângea că a este ignorat de oficialii de la Washington de când a început invazia rusă în Ucraina şi că nu a mai vorbit nici cu preşedintele rus Vladimir Putin de câţiva ani, relatează Business Insider.

Similare
RECOMANDĂRI