Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bilanţul deceselor în urma epidemiei cu noul coronavirus a ajuns la 132 în China

Numărul oamenilor ucişi de coronavirusul care face ravagii în China a crescut la 132 iar cel al îmbolnăvirilor se apropie de 6.000. Noi cazuri sunt raportate în ţări din intreaga lume, inclusiv în Germania, unde au fost infectaţi patru angajaţi de la aceeaşi companie - dovadă în plus că virusul se transmite de la om la om. Din ce în ce mai multe ţări îşi aduc cetăţenii acasă din China.

Pentru repatrierea cetăţenilor europeni din Wuhan, Uniunea Europeană a activat Mecanismul de Protecţie Civilă. Au fost mobilizate două aeronave, iar transportul e finanţat de Comsia Europeană. Prima decolează astăzi din Franţa, ţara care a făcut solicitarea de ajutor. La bord urcă doar persoanele care nu prezintă simptome de infecţie. Numărul străinilor care pleacă din China e tot mai mare, dar sunt mulţi şi cei care aleg să rămână.
 
E o problemă, însă, cu măştile care trebuie purtate obligatoriu în China. La Beijing, de exemplu, o farmacie a fost amendată cu jumătate de miliom de dolari, pentru că le crescuse nejustificat preţul. Aşa a ajuns o mască de 20 de dolari să coste 122. Alte zeci de farmacii au primit amenzi mai mult sau mai puţin usturătoare. Iar în Shanghai, una a fost închisă pentru că vindea măşti sanitare de calitate proastă. În spitale, personalul medical lucrează până la epuizare. Angajaţii sunt prezentaţi de mass media ca adevăraţi eroi.

În fiecare zi sunt popularizate poveşti impresionante - cum este cea a unei asistente din Wuhan care s-a îmbolnavit îngrijind pacienţi contaminaţi si, după vindecare, s-a întors la lucru.
 
Descoperirea vaccinului trenează. Iar teorii asupra modului în care a apărut acest nou pericol global sunt tot mai multe. Inclusiv că virusul ar fi "scăpat" dintr-un Institut de Virusologie cu sediul chiar in Wuhan, iar autorităţile chineze ar încerca din răsputeri să ascundă acest lucru.

Similare
RECOMANDĂRI