Bilanţul în urma furtunii Gloria din Spania a ajuns la 13 morţi şi 4 dispăruţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bilanţul în urma furtunii Gloria din Spania a ajuns la 13 morţi şi 4 dispăruţi

Bilanţul furtunii violente Gloria care a devastat mai multe regiuni din Spania cu ploi abundente şi vânturi puternice a ajuns la cel puţin 13 morţi, iar alte patru persoane sunt date dispărute, au anunţat joi autorităţile spaniole, relatează Reuters.

Mass-media spaniolă a informat că furtuna a provocat patru decese în Catalunia, cinci în Valencia şi două în Andaluzia, unul în regiunea centrală a regiunii Castilia şi León şi unul în Asturias, transmite Mediafax.ro.

Printre cei morţi s-a numărat un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a fost luat de ape în timp ce pescuia pe stânci în Ametlla de Mar, Catalunya şi o femeie de 75 de ani, a cărei casă s-a prăbuşit în Alcoi, Alicante.

Joi, echipele de intervenţie au anunţat că au găsit cadavrul unui bărbat înecat în maşina sa în oraşul catalan Cabaces.

Autorităţile au declarat că numărul morţilor ar putea creşte şi mai mult, patru persoane fiind dispărute în Catalunia şi în Insulele Baleare.

Condiţiile de vreme rea se diminuează pe măsură ce furtuna se deplasează, deşi mai multe râuri din nord-estul ţării au ieşit joi din matcă.

Joi, premierul Pedro Sanchez a zburat peste unele dintre cele mai afectate zone de est şi a vizitat Mallorca, care a fost lovită de valuri imense.

"Fenomenele meteorologice la care asistăm nu se datorează în totalitate schimbărilor climatice, dar ceea ce este, de asemenea, adevărat este că schimbările climatice le accentuează", a spus acesta.

Guvernul va organiza vineri o şedinţă de urgenţă pentru a coordona un răspuns.

Furtuna Gloria a afectat Insulele Baleare - care includ insula de vacanţă din Mallorca - weekendul trecut, cu ploi torenţiale şi vânturi de 100 km/h.

Valurile uriaşe au forţat unii rezidenţi să-şi evacueze locuinţele în timp ce râurile îşi ieşeau din matcă şi bărcile erau luate de ape.

Furtuna a lovit apoi Catalunya, Valencia şi regiunile sudice, Murcia şi Andaluzia, cu ploaie şi zăpadă, lăsând pagube în staţiunile turistice.

Furtuna Gloria a lovit, de asemenea, Pyrénées-Orientales, cel mai sudic departament din Franţa, unde a fost instituită starea de alertă maximă.

Similare
RECOMANDĂRI