Consiliul European: Klaus Iohannis, Angela Merkel, Emmanuel Macron şi ceilalţi lideri UE, mesaj comun de unitate la 75 de ani de la crearea ONU
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consiliul European: Klaus Iohannis, Angela Merkel, Emmanuel Macron şi ceilalţi lideri UE, mesaj comun de unitate la 75 de ani de la crearea ONU

Klaus Iohannis, Angela Merkel, Emmanuel Macron şi ceilalţi 24 de şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană au transmis duminică un mesaj video comun cu ocazia aniversării a 75 de ani de la crearea Organizaţiei Naţiunilor Unite, marcată anul acesta mai mult în mediul virtual din cauza pandemiei de COVID-19.

“Putem aborda problemele globale numai dacă lucrăm împreună şi promovăm cooperarea internaţională. Împreună putem construi societăţi mai rezistente şi mai ecologice. Uniţi suntem puternici”, este mesajul care însoţeşte videoclipul publicat pe contul de Twitter al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, scrie Calea Europeană.

“Mai mult decât oricând, astăzi, cooperarea internaţională garantează succesul pe mai departe al ONU în beneficiul cetăţenilor noştri”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul său.

În ce-i priveşte, Angela Merkel şi Emmanuel Macron au făcut apel la multilateralism şi la unitate globală.

Liderii europeni au înregistrat aceste mesaje în contextul unui summit virtual cu prilejul celei de a 75-a aniversări a ONU, având în vedere că Adunarea Generală de la New York nu se va desfăşura asemenea cutumei, cu lideri globali vorbind de la tribuna unicului for global.

Similare
RECOMANDĂRI