Coronavirus: Laburiştii britanici îşi anulează conferinţa anuală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirus: Laburiştii britanici îşi anulează conferinţa anuală

Partidul Laburist britanic, principala formaţiune de opoziţie, a anunţat marţi că şi-a anulat conferinţa anuală, prevăzută în septembrie, din cauza COVID-19, relatează AFP.

"Pe fondul pandemiei de coronavirus în curs, am decis să amânăm conferinţa anuală din acest an", a declarat o purtătoare de cuvânt a laburiştilor.

"Prioritatea noastră este securitatea membrilor noştri, a echipelor şi vizitatorilor (...) şi necesitatea de a proteja sănătatea publică", a adăugat ea.

În loc, vor fi organizate mai multe evenimente online.

Circa 13.000 de persoane urmau să participe, de la 19 la 23 septembrie, la Liverpool (nord-vestul Angliei), la această conferinţă care trebuia să fie prima pentru noul lider al partidului, Keir Starmer.

Acest centrist şi eurofil i-a succedat la începutul lui aprilie lui Jeremy Corbyn, foarte la stânga şi învins fără drept de apel al legislativele din decembrie.

Conferinţa anual a Labour permite în mod obişnuit votarea unor moţiuni pentru a stabili linia acestei formaţiuni politice.

Anularea pune sub semnul întrebării menţinerea conferinţelor altor partide, de asemenea prevăzute în toamnă, printre care a Partidului Conservator condus de premierul Boris Johnson.

Bilanţul total al deceselor a urcat în Regatul Unit la 35.341, al doilea cel mai grav din lume, după SUA, potrivit datelor anunţate marţi de Ministerul Sănătăţii, care ia în calcul numai persoanele testate pozitive.
Similare
RECOMANDĂRI