Disney concediază 28.000 de angajaţi din parcurile tematice. Compania a invocat numărul limitat de vizitatori şi incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Disney concediază 28.000 de angajaţi din parcurile tematice. Compania a invocat numărul limitat de vizitatori şi incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus

Compania Walt Disney a anunţat că va concedia 28.000 de angajaţi, majoritatea din parcurile sale tematice din SUA, relatează BBC, potivit Mediafax. Disney a invocat numărul limitat de vizitatori şi incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus drept motive pentru concedieri.

Parcurile tematice ale companiei au înregistat lovituri majore din cauza pandemiei. Disney şi-a închis toate parcurile la începutul acestui an, odată cu răspândirea virusului, dar în prezent doar Disneyland din California rămâne închis.

"Am luat decizia foarte dificilă de a începe procesul de reducere a forţei de muncă la segmentul Parcuri, experienţe şi produse la toate nivelurile", a declarat într-un comunicat Josh D'Amaro, preşedintele unităţii de parcuri.

Disney are şi parcuri şi în Shanghai, Hong Kong, Tokyo şi Paris, care nu sunt afectate de anunţ.

Hong Kong Disney s-a redeschis săptămâna trecută, după o a doua închidere în iulie, din cauza unei creşteri a cazurilor Covid-19.

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni până la 27 iunie, veniturile pentru divizia de parcuri, experienţe şi produse scăzând cu 85% comparativ cu acelaşi trimestru din 2019.

D'Amaro a declarat că problemele companiei au fost „agravate în California din cauza refuzului statului de a ridica restricţiile care ar permite Disneyland să se redeschidă”.

Similare
RECOMANDĂRI