Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expoziţie bisericească, Cluj: Clopote conectate la smartphone sau aparate care pictează icoane

Clopote conectate la smartphone, aparate care pictează icoane, toacă automatizată sau sisteme audio care testează acustica bisericilor. Toate pot fi admirate şi cumpărate la Cluj, la cea mai importantă expoziţie bisericească din sud-estul Europei. La eveniment au venit şi reprezentanţii unei companii poloneze, care a realizat cel mai mare clopot din lume.

Unul dintre clopote este din cupru, vine din Polonia şi este fabricat de o companie ca a realizat cel mai mare obiect de acest fel din lume. Noutatea este că acest clopot poate fi pornit din orice colţ al lumii cu un simplu apel telefonic.

Tot cu ajutorul telefonului mobil şi al unei aplicaţii se poate manevra toaca în ritmul dorit. Ideea a venit de la preoţi. Mulţi dintre reprezentanţii bisericii au cumpărat clopote moderne şi au dorit şi o toacă în pas cu vremurile.

Lumânărarul automat este un alt element care iese în evidenţă la Târgul de produse Bisericeşti.

Şi veşmintele preoteşti au intrat în era digitală. Dacă acum câţiva ani coaserea broderiilor necesita luni intregi de munca manuală, acum totul este facut de maşinile de cusut automate care pot reproduce cele mai complexe modele.

Dacă unii au adoptat noile invenţii tehnologice, există însă şi reprezentanţi ai bisericii care preferă metodele tradiţionale.

Târgul cu exponate bisericeşti de la Cluj a atras mii de vizitatori din ţară şi străinătate.
Similare
RECOMANDĂRI