Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul preşedinte american George H. W. Bush va fi înmormântat joi în Texas

Miercuri a avut loc o impresionantă ceremonie religioasă a fostului preşedinte american, George H W Bush, la Catedrala Naţională din Washington, unde a fost depus sicriul, învelit în drapelul SUA.

A fost doliu naţional în SUA, iar Catedrala din Washington a fost neîncăpătoare pentru ceremonia în memoria lui George Bush Senior.

La eveniment au participat toţi preşedinţii americani în viaţă: Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama, Donald Trump şi desigur, George W Bush, care a citit şi un emoţionant necrolog în memoria tatălui său.

O să-ţi ducem dorul. Decenţa, sinceritatea şi bunătatea ta vor rămâne cu noi pentru totdeauna.

Şi printre lacrimi simţim binecuvântarea de a cunoaşte şi iubi un om mare şi nobil.

La serviciul religios au participat şi invitaţi străini, inclusiv Prinţul Charles, cancelarul Angela Merkel sau fostul premier britanic John Major. După ceremonie sicriul s-a întors în Texas, acolo unde joi are loc înmormântarea.

Al 41-lea preşedinte va fi depus în cavoul familiei din campusul Universităţii din College Station alături de soţia sa Barbara, decedată cu 8 luni în urma.

Timp de 30 de zile, steagul american rămâne în bernă pe toate clădirile publice, posturile militare, ambasadele americane şi consulatele din întreaga lume.

Similare
RECOMANDĂRI