FOTO. Cum a arătat a doua zi de proteste violente din Belarus. O persoană a decedat, peste 2000 de manifestanţi au fost reţinuţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Cum a arătat a doua zi de proteste violente din Belarus. O persoană a decedat, peste 2000 de manifestanţi au fost reţinuţi

După alegerile prezidenţiale din Belarus, care au avut loc duminică şi în urma cărora Alexandr Lukaşenko a fost declarat învingător, sute de oameni au ieşit în stradă  pentru a-şi srăta nemulţumirea şi neîncrederea în corectitudinea scrutinului.

Primii oameni au ieşit în stradă în seara zilei de duminică, iar a doua zi, luni, 10 august, în diferite oraşe din Belarus, protestatarii au continuat să îşi exprime dezacordul faţă de rezultatele alegerilor. Poliţiştii şi ofiţerii de securitate au folosit împotriva manifestanţilor gloanţe de cauciuc, grenade şi gaze lacrimogene. Aseară, o persoană a murit în timpul unui protest la Minsk. Serviciul de presă al MAI din Belarus a declarat că protestatarul a murit în timp ce încerca să arunce un dispozitiv explozibil spre ofiţerii de ordine, însă a explodat în mână, provocând răni incompatibile cu viaţa.

Peste 200 de persoane au fost arestate în toată ţara, majoritatea pentru participarea la proteste neautorizate. Mulţi dintre protestatari îşi caută rudele, prietenii sau apropiaţii. Au fost arestaţi chiar şi jurnalişti. 

Cum au arătat protestele, vezi într-o galerie foto realizată de jurnaliştii tut.by:  
 
Similare
RECOMANDĂRI