G7 către Trump: Suntem împotriva întoarcerii Rusiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

G7 către Trump: Suntem împotriva întoarcerii Rusiei

Ţările europene care au participat la întrunirea G7 în unanimitate s-au poziţionat împotriva invitaţiei preşedintelui SUA de a restabili Rusia în această structură, a declarat Cancelaria franceză a preşedintelui Emmanuel Macron.

„Europenii şi-au exprimat o poziţie comună împotriva revenirii Rusiei“, - a declarat un consilier al preşedintelui Macron, menţionând că liderii au lăsat deschisă „posibilitatea de a stabili un dialog“ cu Moscova.

E.Macron, cancelarul german Angela Merkel, prim-ministru al Marii Britanii Theresa May şi noul prim-ministru al Italiei, Giuseppe Conte a fost de acord asupra unei poziţii comune cu privire la Rusia la summitul G7 din Canada.

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că este în favoarea revenirii Rusiei la G8. Cu această declaraţie, el s-a prezentat jurnaliştilor înainte de a se îndrepta spre Canada pentru summit-ul G7.

Anterior, analistul politic Andrei Piontkovsky a spus că declaraţia lui Trump despre revenirea Rusiei confirmă existenţa unei legături misterioase între preşedintele american şi Putin.
Similare
RECOMANDĂRI