Incendii de vegetaţie în Portugalia. Un pompier a murit şi alţi trei au fost răniţi
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Incendii de vegetaţie în Portugalia. Un pompier a murit şi alţi trei au fost răniţi

Un pompier a murit şi alţi trei au fost răniţi, sâmbătă, în timp ce interveneau pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie din centrul Portugaliei, au anunţat autorităţile guvernamentale, citate de Reuters. Acesta este primul deces înregistrat în acest an în Portugalia din această cauză.

Pompierul care şi-a pierdut viaţa în Serra da Lousa a fost identificat drept Jose Augusto şi era conducătorul echipei sale de pompieri, a indicat Ministerul de Interne din Portugalia într-un comunicat.

Nu sunt cunoscute împrejurările exacte în care s-a produs decesul, a declarat postului portughez de televiziune RTP Luis Antunes, preşedintele consiliului din Lousa, precizând însă că ''vântul intens şi schimbător i-a pus într-o situaţie periculoasă'' pe pompieri.

Incendiul s-a declanşat într-o zonă împădurită, situată în districtul Coimbra, în jurul orei locale 18.00 şi a fost controlat aproximativ trei ore mai târziu, a spus Antunes.

Aproximativ două sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiului.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în timpul verii în Portugalia.

Numeroşi portughezi se tem că vara aceasta va fi dezastruoasă din cauza prognozelor care indică temperaturi maxime record, dar şi a împuţinării resurselor disponibile pentru combaterea incendiilor pe fondul pandemiei de coronavirus, notează Reuters. Pompierii au fost mobilizaţi pentru a ajuta în cadrul răspunsului la virus.

Portugalia continuă să se resimtă după incendiile din iunie şi octombrie 2017, cele mai grave din istoria ţării, care au condus la moartea a 114 persoane.

Ministrul de Interne, Eduardo Cabrita, a declarat în iunie că serviciile de pompieri au fost întărite în mod semnificativ după incendiile din 2017, menţionând o creştere cu 21 de procente a personalului, în ultimii trei ani. 
Similare
RECOMANDĂRI