„Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”. Tatăl fetiţei ucise la Odesa a scăpat cu viaţă pentru că era plecat la cumpărături
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”. Tatăl fetiţei ucise la Odesa a scăpat cu viaţă pentru că era plecat la cumpărături

Iuri Glodan era plecat la cumpărături când a auzit despre explozia de la Odesa. La intrarea în blocul în care locuia, a strigat la poliţie să-l lase să intre în clădirea în flăcări. Când a ajuns în apartamentul său, a găsit cadavrele soţiei sale şi ale mamei ei, ucise de o rachetă rusească. Trupul fetiţei sale de 3 luni, Kira, a fost descoperit mai târziu: a văzut-o pentru prima dată când s-a întors duminică în apartament, reatează BBC.

Atacul rusesc care a ucis trei generaţii dintr-o singură familie a stârnit indignare şi revoltă în Ucraina. Şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre moartea micuţei Kira.

„Ce fel de ameninţare era ea pentru Rusia? Se pare că uciderea copiilor este noua idee naţională a Federaţiei Ruse”, a spus el.

„Un bebeluş de 3 luni a murit. Au omorât un bebeluş de 3 luni. Războiul a început când bebeluşul acesta avea o lună. Vă puteţi măcar imagina ce se întâmplă? Sunt nişte nenorociţi. Nenorociţi. Nu am alte cuvinte. Pur şi simplu, nenorociţi”, a adăugat Zelenski.

Iuri a mers duminică în clădirea distrusă pentru a vedea ce mai poate recupera din apartament - albume foto, colecţia de pliculeţe de zahăr a soţiei sale, scrisori. A găsit căruciorul bebeluşului său făcut bucăţi.

„Dacă las lucrurile în apartament, oamenii le vor arunca la gunoi. Vreau să le păstrez ca amintire”, a spus el. Iuri şi Valeria erau împreună de nouă ani.

„Putea să găsească bucurie în orice. Odesa era oraşul ei preferat. Lucra în PR şi putea comunica cu mulţi oameni, putea să-i înţeleagă. A fost o mamă şi  o prietenă minunată. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană întâlneşti doar o dată în viaţă şi a fost un dar de la Dumnezeu”, a spus el.

Kira se născuse la sfârşitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de începerea războiului. La scurt timp, Valeria a scris pe Instagram că trăieşte „un nou nivel de fericire”.

„Au fost cele mai frumoase 40 de săptămâni din viaţa mea. Fetiţa noastră are o lună acum. Tati i-a adus primul buchet de flori. E un nou nivel de fericire”, scria Valeria la începutul lunii februarie.

„Am fost atât de fericiţi când s-a născut Kira”, spune Iuri.

„Eram în maternitate când a născut. Îmi este foarte greu să realizez acum că fiica şi soţia mea nu mai sunt aici. Toată lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusească”, spune el. Iuri vrea ca lumea întreagă să ştie ce sa întâmplat cu familia lui.

„Este o durere pentru familia mea, pentru oraşul nostru, pentru Ucraina, este o durere pentru întreaga civilizaţie. Sper ca povestea noastră să ajute la oprirea acestui război”, a adăugat bărbatul.

Similare
RECOMANDĂRI