Moscova susţine că Rusia şi Germania au căzut la o înţelegere în privinţa Donbasului
Vizualizari:

Moscova susţine că Rusia şi Germania au căzut la o înţelegere în privinţa Donbasului

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel au convenit că Uvcraina trebuie să acorde un statut special regiunii Donbas, pentru soluţionarea conflictului separatist, anunţă Kremlinul.

Preşedinţia Rusiei a anunţat luni seară că Vladimir Putin a avut o discuţie prin telefon cu Angela Merkel, informează mediafax.ro.

„Au avut o discuţie amplă despre soluţionarea conflictului din Ucraina”, a comunicat Kremlinul.

„Preşedintele Rusiei şi cancelarul Germaniei au evidenţiat importanţa respectării depline şi stricte a Acordului Minsk, din 2015, şi a altor acorduri menite să rezolve conflictul ucrainean. A fost evidenţiată necesitatea consolidării statutului special al regiunii Donbas în legislaţia din Ucraina", precizează Preşedinţia Rusiei.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

Similare
RECOMANDĂRI