Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Laburist, pe primul loc la alegerile europarlamentare din Olanda. Astăzi, votează Irlanda şi Cehia

Victorie surpriză a Partidului Laburist în alegerile europarlamentare din Olanda. Aşa arată un sondaj făcut la ieşirea de la urne. Alegerile europarlamentare au început ieri în Olanda şi Marea Britanie. Astăzi, votează Irlanda şi Cehia.

În Olanda, Partidul Laburist, din care face parte şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a obţinut 18 la sută din voturi.

Din cele 26 de locuri alocate Olandei în Parlamentul European, laburiştii ar urma să ocupe 5. Laburiştii olandezi s-au clasat înaintea liberalilor şi a populiştilor, a căror victorie era anunţată de mai multe sondaje.

Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie al premierului Mark Rutte s-a clasat pe locul al doilea, cu 15% din voturi. Iar partidul naţionalist Forumul pentru Democraţie a obţinut 11% din voturi.

Participarea la vot a fost de 37%. Tot ieri au votat şi britanicii, însă în Marea Britanie nu a fost făcut niciun sondaj la ieşirea de la urne. Rezultatele oficiale vor fi comunicate duminică seara, după încheierea alegerilor în toate cele 28 de state membre.

Similare
RECOMANDĂRI