SBU a reţinut 7 membri ai forţelor speciale ruse care ar fi comis acte teroriste în Ucraina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SBU a reţinut 7 membri ai forţelor speciale ruse care ar fi comis acte teroriste în Ucraina

Serviciul de Securitate la Ucrainei (SBU) a reţinut şapte persoane, membri ai unui grup terorist şi de sabotaj, trimis de serviciile speciale din Rusia şi o a opta persoană care a colaborat cu teroriştii pe teritoriul Ucrainei, a anunţat şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Hriţak (Griţak), la o conferinta de presa sustinuta pe 17 aprilie, la Kiev, potrivit Unian.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei a stopat pe teritoriul statului nostru activitatea unui grup de sabotaj şi de recunoaştere a serviciilor speciale ruse, alcătuit din 7 persoane, toate fiind reţinute şi arestate”, a spus Hriţak.

Şeful SBU a adăugat că, în dimineaţa zilei de 17 aprilie, forţele de securitate au reţinut o altă persoană care a colaborat cu acest grup terorist in Ucraina.

„De la începutul anului 2017, mai multe grupari teroriste şi de sabotaj au fost trimise pe teritoriul Ucrainei din Rusia şi aşa-numita ” DNR”. Aceste grupari au fost trimise de serviciul militar rusesc pentru a executa crime politice şi a elimina ofiţeri ai serviciilor speciale ucrainene”, a spus şeful SBU.

„Astfel, una din aceste grupari a comis pe 27 iunie 2017 un act terorist în urma caruia a fost ucis generalul serviciului secret militar Maxim Şapoval. Dupa un scenariu similar, la 4 aprilie 2019, în timpul plasarii unui dispozitiv exploziv sub masina unui alt ofiţer militar ucrainean, a fost grav ranit liderul gruparii teroriste din Rusia”, a adăugat Hriţak.

Potrivit acestuia, forţele de securitate au adunat dovezi care arată că ambele acte teroriste au fost planificate şi finanţate de serviciile speciale ruseşti.

„Acestea au fost operaţiuni comune ale FSB şi GRU”, a spus Hriţak.

Similare
RECOMANDĂRI