Securitate sporită la şcolile din statul american Colorado, unde FBI caută o femeie „inspirată” de atacul din 1999 de la Columbine
Sursa foto:David Zalubowski/Associated Press Vizualizari:

Securitate sporită la şcolile din statul american Colorado, unde FBI caută o femeie „inspirată” de atacul din 1999 de la Columbine

Mai multe şcoli publice din statul american Colorado au luat măsuri speciale de securitate după ce poliţia federală FBI a anunţat că este în căutarea unei femei „înarmate şi extrem de periculoase” care a „proferat ameninţări” în perspectiva comemorării a 20 de ani de la masacrul de la liceul Columbine, transmite miercuri dpa.

Administraţia şcolilor publice din Denver, cel mai mare district şcolar din Colorado, a recomandat ca facilităţile să stea închise şi să nu organizeze activităţi de după-amiază sau concursuri sportive, a consemnat publicaţia locală The Denver Post.

Liceul Columbine - scena masacrului din 1999, soldat cu 13 morţi - şi alte 21 din Colorado funcţionează de marţi cu uşile închise, adică accesul exterior este blocat, dar în interior cursurile se desfăşoară după programul normal.

Potrivit FBI, o anume Sol Pais, în vârstă de 18 ani, văzută ultima dată marţi în districtul Jefferson din Colorado şi „inspirată” de atacul de la Columbine, „a proferat ameninţări”, este înarmată şi este considerată foarte periculoasă.


Sursa: blogs.edweek.org

La 20 aprilie 1999, doi adolescenţi, foşti elevi ai liceului Columbine, înarmaţi cu pistoale, puşti şi bombe artizanale, au ucis 12 elevi şi un profesor, după care s-au sinucis, într-un masacru care a şocat atunci Statele Unite şi a devastat comunitatea locală, transmite Agerpres.

 
Similare
RECOMANDĂRI