Spania anchetează posibilele urme ale GRU în cazul destabilizărilor din Catalonia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spania anchetează posibilele urme ale GRU în cazul destabilizărilor din Catalonia

Înalta Curte din Spania a deschis o anchetă cu privire la presupusele activităţi ale unui grup, care ar avea legături cu serviciul de spionaj militar rus (GRU), şi care ar fi destabilizat situaţia în timpul referendumului din Catalonia.

Grupul numit „unitatea 29115” este asociat de către mai multe ţări drept un grup care se presupune că ar fi implicat în mai multe activităţi de destabilizare în Europa, scrie The Insider.

Cazul se referă la călătoriile în Barcelona ale angajatului GRU, Denis Sergheev, dare ar fi călătorit cu un paşaport pe numele Serghei Fedotov.
Serghei ar fi venit de mai multe ori în Catalonia cu documente falsificate.

Presa a a scris că tot Sergheev a fost implicat în cazul Skripal de la Londra. The Insider şi Belingcat au reuşit să afle că Sergheev continuă să lucreze pentru GRU.

Amintim că Serghei Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi la Salisbury la 4 martie 2018 cu o substanta neuroparalitica dezvoltata in laboratoarele armatei sovietice. Londra susţine că atentatul a fost organizat de Kremlin şi l-a acuzat direct pe preşedintele rus Vladimir Putin ca ar fi dat ordinul. Moscova neagă acuzaţiile.
Similare
RECOMANDĂRI