Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Stare de urgenţă energetică în Portugalia. Transportatorii de substanţe inflamabile au declanşat o grevă la scara naţională

Guvernul portughez a declarat stare de urgenţă energetică după ce transportatorii de substanţe inflamabile au declanşat o grevă la scara naţională. Conflictul de muncă a intrat în a treia zi, iar discuţiile dintre grevişti şi guvern au fost suspendate.

Şoferii care asigură transporturile de substanţe periculoase cer condiţii mai bune de muncă şi recunoaşterea apartenentei lor la o categorie specială. Sunt implicaţi şi cei care   transporta combustibili, motiv pentru care sute de benzinării au fost închise.

Executivul a anunţat că este gata să negocieze, dar nu sub presiunea grevei.

Refuzul de a lucra al şoferilor afectaţi de ordinul de a asigura serviciul minim poate avea consecinţe grave.

Guvernul a emis un ordin de rechiziţionare a combustibililor din 30% din benzinării şi a cerut asigurarea serviciilor minimale. Măsura luată de administraţie prevede          asigurarea cu prioritate a livrării de combustibili în centrele urbane principale cum sunt Lisabona sau Porto.

În ciuda deciziei guvernului, Lisabona şi aeroportul Faro au rămas fără combustibili, iar benzinăriile sunt luate cu asalt de şoferi.

Similare
RECOMANDĂRI