Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Summit istoric în Singapore. Donald Trump prevede „o relaţie formidabilă” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un

Momente istorice în Singapore, acolo unde a avut loc întâlnirea dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord coreean Kim Jong Un. A fost primul dialog faţa în faţă între un preşedinte american în funcţie şi un lider de la Phenian. Întâlnirea a avut loc pe insula singaporeză Sentosa.

Cei doi şi-au strâns mâna, de mai multe ori, au zâmbit, şi apoi au trecut la discuţii.

Doar ei doi, plus câte un traducator. Apoi, la întâlnire au intrat şi delegaţiile.

(w400) Donald Tru

Preşedintele american, Donald Trump, prevede "o relaţie formidabilă" cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Vom avea o relaţie formidabilă, nici nu mă-ndoiesc", le-a spus preşedintele american reporterilor prezenţi la summitul istoric de la Singapore, într-o scurtă sesiune de întrebări-răspunsuri înainte de discuţiile private.

La rândul său, liderul nord-coreean a declarat că "vechile practici şi prejudecăţi au lucrat împotriva noastră, dar le-am depăşit pe toate şi astăzi suntem aici".

Un interpret a tradus pentru presă afirmaţiile făcute de Kim Jong Un în coreeană.

Statele Unite vor să obţină angajamente ferme ca regimul de la Phenian renunţă la armele nucleare în vreme ce Kim Jong vrea ridicarea sancţiunilor economice care sufocă ţara şi normalizarea relaţiilor cu Washingtonul.

Similare
RECOMANDĂRI