Confirmat: Un alt suspect a fost reţinut în Germania pentru asasinarea jurnalistei din Bulgaria. Ce indică ultimele dovezi
Sursa foto:TVN Vizualizari:

Confirmat: Un alt suspect a fost reţinut în Germania pentru asasinarea jurnalistei din Bulgaria. Ce indică ultimele dovezi

O a doua persoană a fost reţinută în cazul uciderii jurnalistei din Bulgaria, Viktoria Marinova, anunţă nova.bg, cu referire la surse din anchetă. Asta după ce aseară, românul cu origini ucraineşti a fost eliberat.

UPDATE 10:24 Ministrul de Interne al Bulgariei a confirmat, în cadrul unui briefing de presă susţinut azi dimineaţă, faptul că a fost reţinută o a doua persoană în cazul asasinării jurnalistei din Bulgaria, Viktoria Marinova.

Ministrul a confirmat faptul că cel reţinut este Severin Krasimirov, în vârstă de 21 de ani. Acesta are un cazier juridic, ce datează din anul 2017, pentru furt de metale neferoase, însă alte urme de infracţiuni, de atunci, nu există.

Totuşi, ministrul de interne spune că au fost acumulate suficiente dovezi care ar demonstra legătura dinre suspect şi victimă. Potrivit informaţiilor, locul de trai al suspectului este aproape de locul crimei, iar o parte din teste de laborator confirmă prezenţa materialului ADN al suspectului pe corpul jurnalistei asasinate. Institutul de medicină legală lucrează şi se aşteaptă la mai multe dovezi.

Dovezile acumulate până acum indică un atact spontan şi nu o crimă planificată. Suspectul ar fi atacat victima în scopuri sexuale. La această etapă, însă, nu au fost identificaţi martori oculari.

De asemenea, există dovezi că Krasimirov ar fi consumat o cantitate mare de alcool „toată noaptea”.

Urmează ca deţinutul urmează a fi extrădat. Pentru acuzaţia de viol, suspectul riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare, iar pentru crimă  comisă într-un mod deosebit de crud – 15-20 de ani sau închisoare pe viaţă.
---------------------------

Potrivit informaţiilor neoficiale, este vorba despre o persoană care a fost găsit în urma efectuării analizelor ADN de la faţa locului crimei, care au coincis 100%.  Acesta a fost reţinut în Germania la nişte rude, unde ar fi fugit.

Poliţia ar fi ajuns la acest suspect după ce au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parcul în care a fost asasinată Marinova. Mătuşa şi soţia suspectului sunt interogate de către poliţişti.

Autorităţile refuză să ofere vreun comentariu, însă presa din Bulgaria scrie că în casa bărbatului reţinut au fost găsite haine cu sângele victimei. Potrivit unor surse ale portalului de ştiri nova.bg, numele celui reţinut este Severin Krasimirov, în vârstă de 21 de ani.  

Mai multe informaţii sunt aşteptate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la care vor participa prim-ministrul Boyko Borisov, procurorul-şef Sotir Tsatsarov şi ministrul de Interne Mladen Marinov.

Poliţia bulgară anunţase anterior în aceeaşi zi că a reţinut, pentru 24 de ore, un cetăţean român de origine ucraineană şi că în prezent verifică alibiul său în cadrul anchetei privind acest asasinat. Acesta însă, a fost eliberat aseară. 

Viktoria Marinova (30 de ani), care era reprezentant administrativ şi prezentatoare la postul local TVN Ruse, a murit după ce a fost lovită, strangulată şi violată. Corpul său lipsit de viaţă a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraşul Ruse, aproape de malul Dunării.  Anchetatorii încearcă să afle mobilul asasinatului fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei.

Similare
RECOMANDĂRI